Over Eader Vorm Ness Benelux Wizards

Wizards

 

Ness Benelux (USoft) was een van mijn vaste klanten. Ik heb honderden afbeeldingen gemaakt voor hun software pakketten, zowel icons (de kleine knopjes in een softwareprogramma of zoals u ze op uw beeldscherm onderin uw taakbalk in Windows ziet) als bitmaps (grotere afbeeldingen).

Wizards zijn kleine hulpmiddelen om de computergebruiker door ingewikkelde handelingen te loodsen. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt om een netwerkverbinding op te zetten, of om een extra account aan een emailprogramma toe te voegen ('De wizard Aanmaken accounts leidt u stap voor stap door het proces...'). Die wizards worden meestel verduidelijkt met een afbeelding.

Voor het software-programma USoft (Ness Benelux) heb ik vele afbeeldingen gemaakt voor wizards, die zeer complexe handelingen ondersteunen. Soms moest mij een paar keer uitgelegd worden wat de wizard deed, voodat ik mij er een visuele voorstelling bij kon maken. Dat zegt misschien iets over mij, maar zeker iets over de complexiteit van de wizards.

Ondanks de variatie aan gebruikte elementen in de afbeeldingen, heb ik door een beperkt kleurgebruik en een zeer consistent gebruik van die elementen een samenhangende verzameling van meer dan 30 wizards gemaakt.

Een aantal voorbeelden:

New User Dataconstraint Domain
Bridge Publish HTML job

 

 

  • de Volkskrant

     

  •   Top