De Keuken Recepten

Zondagse pruimentaart

Gegeten op Tussendeurtje 2013 en daarom 'donderdagse' pruimentaart genoemd. Recept uit Voor de bakker.

GEBRUIK JE HONING, SCHEP DAN TWEE EETLEPELS EXTRA BLOEM DOOR HET BESLAG EN GEBRUIK 2,5 DL ROOM IN DE VULLING.

Ingrediënten:

Bodem:
250 g zachte boter
150 g basterdsuiker of honing
150 bloem
150 g volkorenmeel
1 tl bakpoeder
3 eieren

Vulling:
10 pruimen
3 zure room
2 eieren
1 el vanille
150 g basterdsuiker of honing

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine of grote kom en meng het geheel (met handmixer) tot een glad deeg. Bekleed een rechthoekige vorm of braadslee (20x30) met een stuk bakpapier en schep of giet het beslag op de bodem. Strijk de bovenkant vlak met de bolle kant van een lepel. Verwarm de oven op 200 graden C.

Ontpit de pruimen, halveer ze en schik ze over de taartbodem. Leg ze met de bolle kant naar boven. Klop de rest van de ingrediënten voor de vulling goed door elkaar en giet het mengsel over de pruimen. Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven tot de rand donker goudbruin is en de vulling net is gestold. Laat de taart even afkoelen voordat je hem uit de vorm tilt, in stukken snijdt en serveert. Warm lekker bij koffie of thee.

nagerecht voor 12 personen

 

  • Volkskeuken
  • Vitamine ABC
  • Wijntips
  •   Top