De Keuken Recepten

Risotto met pompoen en geitenkaas

 

Heerlijke risotto, gemaakt met flespompoen.

Ingrediënten

300 g pompoen
1 grote ui
1 teen knoflook
verse kruiden (basilicum, tijm, peterselie etc.)
3 el pijnboompitten
3 el olijfolie
300 g risottorijst
1 dl medium dry sherry
1 bouillontablet
150 g zachte geitenkaas
1 el roomboter
50 g Parmezaan

Bereidingswijze

Halveer de pompoen en haal de pitten eruit. Snij hem in smalle parten, snij de schil eraf en het vruchtvlees in kleine stukjes. Snipper knoflook en ui. Ris de blaadjes van de kruiden en hak ze fijn. Rooster in een droge braadpan de pijnboompitten en laat ze vervolgens op een bord afkoelen. Verhit in dezelfde pan 2 el olijfolie en roerbak de pompoen gedurende 3 (oranje pompoen) tot 10 (flespompoen) min. Schep de pompoen uit de pan op een bord. Doe een el olie in de pan en fruit ui en knoflook 2 min. zachtjes. Schep de rijst erdoor, blijf roeren tot de korrels glazig zijn. Doe de sherry erbij, het bouillontablet en 3/4 van de verse kruiden. Voeg 4 dl water toe als de sherry is opgenomen. Laat de rijst in 15 minuten op zacht vuur bijna gaar worden. Roer regelmatig en voeg daarbij nog 4 dl water toe.

Schep de pompoen erdoor en warm die gedurende 5 min. mee. Verkruimel de geitenkaas. Schep de geitenkaas en de boter door de risotto. Neem de pan van het vuur, doe er een deksel op en laat de rijst nog 5 min. nagaren. Maal de Parmezaanse kaas. Schep de risotto op 4 borden, verdeel de kaas, de pijnboompitten en de rest van de kruiden erover.

Wijntip

Saumur blanc Domaine du Collier (Vier Heemskinderen)

2004
Elsje de Ruijter
  • Volkskeuken
  • Vitamine ABC
  • Wijntips
  •   Top