De Keuken Recepten

Pitabroodjes met feta

 

Lekker met Knolselderij-knoflooksoep.

Ingrediënten:

4 pitabroodjes of een heel stokbrood
300 gram feta met kruiden
4 el olijfolie
8 kalamataolijven, zonder pit
enkele slablaadjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 190 graden. Spoel de pita's snel onder koud water af en doe ze in een ondiepe ovenschaal. Zet ze 5 minuten in de oven tot ze opgezwollen zijn.

Doe de feta in een kom, doe de olijfolie bij de feta en prak de kaas fijn. Voeg de (in plakjes gesneden) olijven toe. Snij de pita's aan een kant open en schep het kaasmengsel erin. Leg de pita's terug in de schaal en bak ze nog 10 minuten tot de kaas heet en de broodjes knapperig zijn.

Als je een stokbrood gebruikt, maak je dat met een natte hand een beetje vochtig, je halveert het en snijdt het overlangs doormidden, net niet tot de rug. Vul de helften met het fetamengsel, druk ze dicht en leg het stokbrood gedurende 10 minuten in de oven. Verder als hieronder.

Scheur de slabladeren in reepjes en steek ze in de open kant van de broodjes.

Lunch of bijgerecht voor 3-4 personen

Wijntip

witte Bordeaux

  • Volkskeuken
  • Vitamine ABC
  • Wijntips
  •   Top