De Keuken Recepten

Penne met pittige boerenkool

 

Heel apart, maar wel lekker! Kan ook met Parmesan of Pecorino ipv geitenkaas.

Ingrediënten:

1 theel. paprikapoeder
snuf cayennepeper
1 ui, gesnipperd
evt. 1 paprika, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
een scheutje olijfolie
1 zakje boerenkool
1 theel. bouillonpoeder
een scheutje sojasaus
een scheutje slagroom
2 eetl. geroosterde zonnebloempitten
evt. 80 g oude geitenkaas, grof geraspt
pasta voor 2 personen, bijv. volkoren penne rigate

Bereidingswijze:

Fruit paprikapoeder, ui, knoflook en evt. paprika in olie in een grote pan. Voeg de boerenkool toe en schep deze een paar maal om tot ze geslonken is. Voeg bouillon en sojasaus toe en laat de boerenkool gaar worden. Dit duurt zeker 10 minuten. Doe er eventueel wat water bij.

Kook ondertussen de pasta met een snufje zout beetgaar. Giet de pasta af en schep ze met een scheutje slagroom door de boerenkool. Rooster de zonnebloempitten en voeg deze met eventueel de geitenkaas toe. Roer het geheel goed door elkaar en serveer meteen. Je kunt ook de kaas en de pitten losjes over de pasta strooien. Een heerlijk alternatief voor wie eens iets anders wil dan boerenkoolstamppot.

Hoofdgerecht voor 2 personen

Wijntip:

Brunello di Montalcino of rode Sancerre

  • Volkskeuken
  • Vitamine ABC
  • Wijntips
  •   Top