De Keuken Recepten

Noorse visgratin

 

Heerlijk met spinazie.

IngrediŽnten:

100 g macaroni
500 g gratenloze vis (alaska pollock of ijslandse kabeljauw)
40 g boter
2 el bloem
2,5 dl visbouillon of melk
3 eieren
150 g geraspte belegen kaas
1 mespunt peper
1 tl provencaalse kruiden
broodkruimels
boter

Bereidingswijze:

Kook de macaroni gaar.

Pocheer de vis en trek het vissenvlees in stukken. Vet een ovenvaste schaal goed in en verwarm de oven op 200 graden C. Maak een dikke saus met bloem, boter en visbouillon of melk. Laat de saus 2 minuten sudderen.

Splits de eieren. Neem de pan van het vuur en roer de eidooiers er doorheen, tweederde van de geraspte kaas, peper, kruiden en macaroni. Sla de eiwitten stijf. Roer de vis door de saus en schep de eiwitten erdoor.

Doe alles in de ingevette schaal, bestrooi met de overgebleven kaas en de broodkruimels. Een paar klontjes boter erop en 15 minuten in de oven. Verlaag dan de temperatuur tot 180 graden en laat de gratin nog een half uur rijzen en bruinen.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Wijntip:

witte Chablis

  • Volkskeuken
  • Vitamine ABC
  • Wijntips
  •   Top