De Keuken Recepten

Knolselderij-knoflooksoep

 

Lekkere soep, kan als maaltijdsoep met pitabroodjes.

Ingrediėnten:

2 uien
2 el olijfolie
8 tenen knoflook
700 gram knolselderij
2 grote aardappels
2 el verse tijm
1 bouillonblokje (voor ½ liter)
1 tl zout peper
½ tl peper/knoflooksaus
½ tl tamari
2 el grove mosterd
6 dl melk

Bereidingswijze:

Pel de uien en de knoflooktenen en hak ze fijn. Verhit de olie in een grote pan, voeg uien en knoflook toe en bak dit 5 minuten op halfhoog vuur.

Schil aardappel en knolselderij en snijd ze in blokjes. Doe de blokjes meteen bij de uien in de pan, tegen het verkleuren. Bak dit gedurende 2 minuten, onder voortdurend roeren. Giet er 6 dl water bij en roer goed door. Laat aan de kook komen. Rits de blaadjes van de tijm af en voeg tijm, bouillon, peper/knoflooksaus, tamari en zout toe. Laat de soep 15 min zachtjes koken tot de knolselderij gaar is. Pureer de soep, voeg mosterd en melk toe en warm de soep weer zachtjes op. Breng op smaak met peper en zout.

Maaltijdsoep voor 3 personen, voorgerecht voor 4-6 personen

Wijntip:

witte Bordeaux

  • Volkskeuken
  • Vitamine ABC
  • Wijntips
  •   Top