De Keuken Recepten

Kaaskoekjes

 

Krokant en supersnel

Ingrediënten:

100 g oude kaas, geraspt
6 blaadjes bladerdeeg
ongeveer 3 theel. van de volgende kruiden naar keuze: paprikapoeder, knoflook, geperst, gemalen komijn, rozemarijn, oregano
2 eetl. melk

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg vier bladerdeegplakjes plat en bestrijk ze met een kwastje met melk. Strooi er geraspte kaas vermengd met kruiden over. Leg twee bestrooide plakjes bladerdeeg bovenop elkaar en dek ze af met een derde plak. Duw het geheel goed aan zodat de lagen goed op elkaar plakken. Gebruik eventueel een deegroller. Snijd de gevulde plak in repen van ongeveer 2 centimeter breed en snijd deze repen weer in 3 of 4 stukken zodat u mooie koekjes krijgt. leg de bladerdeegkoekjes op een schoon bakblik en bestrijk ze met een kwastje met melk. Bak ze in 10 tot 15 minuten goudkleurig. lekker als hapje voor op een feestje bij een glas vruchtensap of wijn.

Tip Het is leuk om divers gekruide kaaskoekjes tegelijk te bakken. Maak hiervoor verschillende mengsels met kaas en kruiden.

voor ongeveer 20 tot 30 kleine koekjes.

Wijntip:

witte Chablis

  • Volkskeuken
  • Vitamine ABC
  • Wijntips
  •   Top