De Keuken Recepten

Hallers Waldorf Salade

 

Een variant op het beroemde recept.

Ingrediënten

2 aan stukjes gesneden appels
een halve stronk bleekselderie
1 dl grof gehakte walnoten
1 dl mayonaise
peper
zout
slablaadjes
verse peterselie
24 halve walnoten ter garnering

Bereidingswijze

Meng de mayonaise, peper en zout in een kom. Snij de bleekselderie in kleine stukjes, schil de appels en snij ze in stukjes. Voeg appels, bleekselderie en gehakte noot aan de mayonaise toe. Roer dooreen en zet een uurtje afgedekt in de koelkast. Op vier borden een paar slablaadjes leggen, de salade erover verdelen, garneren met gehakte peterselie en de halve walnoten. Koel serveren.

Wijntip

Witte Sauvignon, Frankrijk

2004
Elsje de Ruijter
  • Volkskeuken
  • Vitamine ABC
  • Wijntips
  •   Top