De Keuken Recepten | |||
Grietfilet en mousselinesaus |
|||
Ingrediënten4 grietfilets van ca 250 gram per stuk BereidingswijzeVerwarm de oven voor op 225 graden. Beboter een ovenvaste schaal, leg daarin de licht met zout en peper bestrooide visfilets en overgiet ze met de wijn. Laat de vis in 8 tot 10 minuten in de oven gaar worden. Klop de eidooiers los met de crème fraîche. verwarm het citroensap en de boter in een pan en klop het eimengsel erdoor. Klop de saus 'au bain marie' op tot hij licht bindt en let op dat hij niet te heet wordt, want dan kunnen de dooiers schiften. Vis de filets uit de ovenschaal en houd ze warm. Klop het visvocht door de saus en breng hem op smaak met zout en peper. Leg de visfilets op warme borden, overgiet ze met de saus en bestrooi ze met bieslook. WijntipGewürztraminer 2004Elsje de Ruijter |
|
||
Top | © Elsje de Ruijter - Eader |