De Keuken Recepten

Grietfilet en mousselinesaus

 

Ingrediënten

4 grietfilets van ca 250 gram per stuk
boter
zout
versgemalen witte peper
1 glas Gewürztraminer
8 eidooiers
2 dl crème fraîche
2 citroenen
50 gram boter
2 el fijngesneden bieslook

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden. Beboter een ovenvaste schaal, leg daarin de licht met zout en peper bestrooide visfilets en overgiet ze met de wijn. Laat de vis in 8 tot 10 minuten in de oven gaar worden. Klop de eidooiers los met de crème fraîche. verwarm het citroensap en de boter in een pan en klop het eimengsel erdoor. Klop de saus 'au bain marie' op tot hij licht bindt en let op dat hij niet te heet wordt, want dan kunnen de dooiers schiften. Vis de filets uit de ovenschaal en houd ze warm. Klop het visvocht door de saus en breng hem op smaak met zout en peper. Leg de visfilets op warme borden, overgiet ze met de saus en bestrooi ze met bieslook.

Wijntip

Gewürztraminer

2004
Elsje de Ruijter
  • Volkskeuken
  • Vitamine ABC
  • Wijntips
  •   Top