De Keuken Recepten | |||
Gevulde flensjes met chocoladesaus |
|||
Hongaars nagerecht voor 12 flensjes: Gundul palacsinta Ingrediëntenbeslag: vulling: saus: 100 gram gesmolten boter om te bakken BereidingswijzeFlensjes: Maak een dun beslag van eieren, melk en bloem en bak hiervan 12 flensjes in de gesmolten boter. Vulling: Laat de rozijnen uitlekken en bewaar de rum. Verwarm alle ingrediënten voor de vulling en kook het geheel zachtjes tot een smeuïge pasta. Laat het mengsel gedeeltelijk afkoelen en voeg de rum toe. Doe de vulling op de flensjes en vouw ze in vieren. Hou de flensjes warm. Saus: Smelt de chocolade au-bain-marie, roer de cacao met de suiker, voeg de rum en de eidooiers toe en klop het geheel schuimig. Breng de melk aan de kook. Doe het vuur uit en roer de gesmolten chocolade langzaam door de melk. Giet vervolgens de melk onder voortdurend roeren bij de eidooiers. Schenk de saus warm over de flensjes. WijntipMuscat de Baumes de Venise 2004Elsje de Ruijter |
|
||
Top | © Elsje de Ruijter - Eader |