De Keuken Recepten

Gevulde flensjes met chocoladesaus

 

Hongaars nagerecht voor 12 flensjes: Gundul palacsinta

Ingrediënten

beslag:
2 eieren
2 dl melk
240 gram fijne bloem

vulling:
1 dl room
120 gram suiker
40 gram rozijnen, 1 dag geweld in 1 dl rum
2 el geraspte sinaasappelschil
snufje kaneel
180 gram grof gemalen walnoten

saus:
2,5 dl melk
1 zakje vanillesuiker
30 gram suiker
100 gram pure chocolade
3 eidooiers
50 gram cacaopoeder
2 el rum

100 gram gesmolten boter om te bakken

Bereidingswijze

Flensjes: Maak een dun beslag van eieren, melk en bloem en bak hiervan 12 flensjes in de gesmolten boter.

Vulling: Laat de rozijnen uitlekken en bewaar de rum. Verwarm alle ingrediënten voor de vulling en kook het geheel zachtjes tot een smeuïge pasta. Laat het mengsel gedeeltelijk afkoelen en voeg de rum toe. Doe de vulling op de flensjes en vouw ze in vieren. Hou de flensjes warm.

Saus: Smelt de chocolade au-bain-marie, roer de cacao met de suiker, voeg de rum en de eidooiers toe en klop het geheel schuimig. Breng de melk aan de kook. Doe het vuur uit en roer de gesmolten chocolade langzaam door de melk. Giet vervolgens de melk onder voortdurend roeren bij de eidooiers. Schenk de saus warm over de flensjes.

Wijntip

Muscat de Baumes de Venise

2004
Elsje de Ruijter
  • Volkskeuken
  • Vitamine ABC
  • Wijntips
  •   Top