De Keuken Recepten

Gefrituurde koekjes met steranijs en honing

 

IngrediŽnten:

100 ml olijfolie
citroenschil
6 stuks steranijs
250 g bloem
150 ml water
200 g honing
4 eetl sinaasappelsap
stukje sinaasappelschil
olijfolie om te frituren, circa 200 ml

Bereidingswijze:

Verwarm de olijfolie met dc citroenschil en 3 stuks steranijs 15 minuten op 70 graden. Zeef de olie en laat afkoelen. Meng bloem, water en olijfolie tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt circa 1 uur rusten.

Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm dikte. Steek kleine rondjes uit het deeg. Bak de koekjes in een laagje olijfolie gaar en bruin in circa 3 minuten. Smelt de honing en voeg 3 stuks steranijs toe. Voeg wat sinaasappelsap en de schil toe, laat 15 minuten trekken en dompel hier de koekjes in. Laat ze uitlekken op een rooster en serveer.

Nagerecht of lekkers voor 4-8 personen

Wijntip

Muscat de Rivesaltes

 

  • Volkskeuken
  • Vitamine ABC
  • Wijntips
  •   Top