De Keuken Recepten | |||
Gefrituurde courgette met salie |
|||
Hoofdgerecht van eenvoudig raffinement. Ingrediënten:500 g courgettes
Bereidingswijze:Courgettes in plakken snijden, en die weer in reepjes. Salie en knoflook fijnhakken. Tagliatelle in ruim water met zout beetgaar koken. Intussen courgette droogdeppen en met ½ tl zout en bloem in een plastic zak doen en goed schudden. Pasta afgieten. Twee eetl. olijfolie verwarmen en daarin salie en knoflook knisperend bakken en met de citroenrasp door de pasta scheppen; pasta warm houden. Olie verhitten tot 170°C. Courgette reepjes één voor één in de olie laten vallen en steeds een handje tegelijk in enkele sec. lichtbruin en krokant frituren. Met een schuimspaan uit de pan scheppen en in een vergiet, met keukenpapier bekleed, laten uitlekken. Even heen en weer schudden en over de tagliatelle verdelen. Direct serveren. Hoofdgerecht voor 3-4 personen Wijntip:Franse Chardonnay |
|
||
Top | © Elsje de Ruijter - Eader |