De Keuken Recepten

Dillepannenkoekjes met zalm

 

Heerlijk als voorgerecht. Zalm moet heel dun gesneden zijn. Snel klaar. Nog sneller met gebruik van overgebleven pannenkoeken, hoewel minder lekker. Roer dan de dille door de room. Bij gebrek aan zure room (voorkeur), kan ook kwark worden gebruikt.

IngrediŽnten:

125 bloem
Ĺ tl zout
2 eieren
300 ml melk
verse dille
boter of olie om te bakken
250 ml zure room
250-300 g koud gerookte zalm
peper

Bereidingswijze:

Hak de dille fijn. Maak een beslag van bloem, zout, eieren en melk. Roer tenslotte de dille erdoor. Laat het beslag 30 minuten rusten. Maal een beetje peper door de zure room en roer het door. Snij de zalm in de benodigde stukken.

Bak 4-6 pannenkoeken. Hou ze warm op een bord boven een pan met heet water (en niet in de hete oven!).

Smeer een laagje zure room op elke pannenkoek en leg daar een plak zalm op. Vouw de pannenkoeken in vieren of rol ze op. Serveer onmiddelijk.

Voorgerecht voor 4-6 personen

Wijntip:

witte Chablis

  • Volkskeuken
  • Vitamine ABC
  • Wijntips
  •   Top