De Keuken Recepten

Bieten-haringsalade

Een vegetarische versie maak je met kruimelige gietenkaas.

IngrediŽnten:

250 gram nieuwe aardappelen
2 middelgrote bieten
3schoongemaakte nieuwe haringen
een zure appel
een uitje
1 dl yoghurt
3 eetlepels witte wijnazijn
blaadjes sla
1 hardgekookt ei
2 augurken

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen en de bieten gaar. Laat ze afkoelen. Was de haringen, zonder graat en staart, dep ze droog en snij ze in blokjes. Schil de appel. Ontvel de aardappelen en de bieten. Snij appel, biet en aardappel in blokjes. Hak het uitje fijn. Roer de yoghurt door de witte wijnazijn. Doe alles in een kom en schep het door elkaar. Bedek een platte schaal met blaadjes sla, schep de haringsalade erop en garneer met een fijngeprakt ei en in waaiervorm gesneden augurken.

hoofdgerecht voor 2 OF voorgerecht voor 4 personen

 

  • Volkskeuken
  • Vitamine ABC
  • Wijntips
  •   Top