De Keuken Recepten

Auberginetaartje met geitenkaas

 

Smakelijke taartjes, die ook in ronde schaaltjes kunnen worden gemaakt. 1 grote aubergine en 1 paprika als vulling voor 4 schaaltjes kan ook goed. .

Ingrediënten

1 aubergine 4 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 (vlees)tomaat 3 eetlepels (olijf)olie 1 teentje knoflook, 1 1/2 theelepel Provençaalse kruiden (of 3 el gehakte verse kruiden) 1 eetlepel blanke rozijnen 1 eetlepel pijnboompitten 125 g zachte geitenkaas (Chèvre de Bellay) zout peper (1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten) , eenpersoons taartvormpjes à doorsnede ca. 20 cm.

Voorbereiden

In pan water aan de kook brengen, bladerdeeg laten ontdooien. Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen en in blokjes snijden.

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4. Aubergines wassen en in blokjes snijden. In koekenpan olie verhitten en aubergineblokjes bakken. Knoflook erboven uitpersen, helft van kruiden toevoegen en ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Tomaatblokjes toevoegen en ca. 5 minuten meebakken. Rozijnen en pijnboompitten erdoor scheppen en pittig op smaak brengen met zout en peper. Vormpjes invetten. Voor elk taartvormpje of schaaltje 2 plakjes bladerdeeg kruislings op elkaar leggen en uitrollen tot de grootte van de vormpjes. Vormpjes bekleden met deeg. Uitstekende punten terugvouwen en het auberginemengsel erin scheppen. Geitenkaas in plakken snijden en erop leggen. Bestrooien met rest van kruiden. Taartjes in midden van oven in ca. 15 à 20 minuten gaar bakken. Serveren met frisse gemengde salade.

Elsje de Ruijter
  • Volkskeuken
  • Vitamine ABC
  • Wijntips
  • 10-08-2012 Top