De Keuken Recepten

Appel met geitenkaas

 

Heerlijk voorgerecht voor 2 personen. Neem eventueel 2 kleinere appels, waarvan je alleen de binnenste 3 plakken gebruikt.

Ingrediënten

1 stevige, grote handappel
1,5 el boter
zout
peper
100 g geitenkaas (Bettine blanc of andere zachte kaas)
1/2 el appelstroop

Bereidingswijze

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in 6 plakken snijden. Een eetlepel boter verhitten en appelplakken 2 minuten bakken, halverwege keren. Plakken bestrooien met zout en peper (wees niet te zuinig met het laatste). Kaas in 6 plakken snijden. Halve eetlepel boter met appelstroop losroeren. Op bakplaat afwisselend 3 plakken appel en 3 plakken kaas op elkaar leggen, eindigen met kaas. De bovenste plak van de torentjes bestrijken met appelstroop. Torentjes onder de grill plaatsen tot de kaas begint te smelten.

Wijntip

Goede, smaakvolle Soave

2004
Elsje de Ruijter
  • Volkskeuken
  • Vitamine ABC
  • Wijntips
  •   Top