De Keuken Recepten

Aardappelgratin met oesterzwammen

 

Lekker met gekookte snijboon en venkel. Stevige hap voor een hongerig mens. Goed met een Cabernet sauvignon.

Ingrediënten:

1000 gram vastkokende aardappelen
300 gram champignons (oesterzwammen)
een kwart kruidenbouillontablet
2 bolletjes mozzarella (à 100 gram)
4 plakken harde kruidenkaas (ca 150 gram)
peper
1 el boter
4 takjes peterselie

Bereidingswijze:

Ruime ovenschaal of braadslee invetten. Achtereenvolgens aardappelen, mozzarella, oesterzwammen en kruidenkaas in lagen in de schaal leggen. Bestrooien met zout en peper. Bouillon erover gieten. Boter in vlokjes er bovenop. Schaal afdekken en eventueel tot gebruik in de koelkast zetten.

TOT HIER VOOR TE BEREIDEN

Oven voorverwarmen op 200 graden en peterselie fijnknippen. De schotel in het midden van de oven in ca 30 minuten warm laten worden. Dan deksel verwijderen en gratin in 5 minuten laten bruinen. Peterselie erover strooien. Serveren met gemengde sla.

hoofdgerecht voor 4-6 personen

 

  • Volkskeuken
  • Vitamine ABC
  • Wijntips
  •   Top