De Brander Ontbijt

Maïspap

 
Zet deze pap de avond ervoor al in de week.
Inhoud (voor 2 personen) Werkwijze

I:
100 g maismeel of polenta
100 g couscous of griesmeel
60 g melkpoeder
70 g fijngesneden gedroogde vruchten (bv. appeltjes, vijgen en dadels)
1 g zout

II:
7 dl water

Laat I en II een nacht in de helft van het water weken!
Breng de rest van het water de volgende ochtend aan de kook, voeg het geweekte mengsel toe en laat het aan de kook komen, terwijl je goed in de pan blijft roeren! Zet de pap 5 minuten in een nog warme slaapzak. Lekker met honing.

Kook je dit ontbijt voor een grote groep, verpak de vruchtjes dan apart. Week de pap niet, maar kook 's ochtends de helft van het benodigde water met de vruchtjes, giet dat op de droge pap, zet hem 10 minuten weg in een slaapzak en kook ondertussen de rest van het water. Giet dat op de gewelde pap, roer goed door en schep hem op.

Energie en gewicht per portie
2195 kJ
165 gram
  • Havermout
  • Maïspap
  • Muesli
  • Rijstepap
  •  

  • Voorbeeldmenu
  •   Top