I:
100 g maismeel of polenta
100 g couscous of griesmeel
60 g melkpoeder
70 g fijngesneden gedroogde vruchten (bv. appeltjes, vijgen en dadels)
1 g zout
II:
7 dl water
|
Laat I en II een nacht in de helft van het water weken!
Breng de rest van het water de volgende ochtend aan de kook, voeg
het geweekte mengsel toe en laat het aan de kook komen, terwijl
je goed in de pan blijft roeren! Zet de pap 5 minuten in een
nog warme slaapzak. Lekker met honing.
Kook je dit ontbijt voor een grote groep, verpak
de vruchtjes dan apart. Week de pap niet, maar kook 's ochtends
de helft van het benodigde water met de vruchtjes, giet dat op de
droge pap, zet hem 10 minuten weg in een slaapzak en kook ondertussen
de rest van het water. Giet dat op de gewelde pap, roer goed door
en schep hem op.
|