De Brander Ontbijt

Havermout

 
Zet deze pap de avond ervoor al in de week. Combineert goed met de avondmaaltijden Vliegende schotel of met Couscous el Jesses.
Inhoud (voor 2 personen) Werkwijze
I:
50 g havermout
50 g gierst of couscous
60 g magere melkpoeder
50 g gehakte, ongezouten noten
70 g fijngesneden, gedroogde vruchten en zaden (abrikozen, rozijnen en zonnebloempitten)
1 g zout
II:
5 dl water

Laat I een nacht in de helft van het water weken!
Breng de rest van het water de volgende ochtend aan de kook, voeg de geweekte pap toe, laat die een kwartiertje pruttelen. Blijf daarbij roeren en vergeet niet ook zeer zorgvuldig de bodem van de pan te beroeren! Voeg eventueel nog wat water toe.
Je kunt ook de pap aan de kook brengen en na hem even doorgekookt te hebben in een warme slaapzak zetten.
De pap is klaar als de gierst gaar is.

Kook je dit ontbijt voor een grote groep, verpak de vruchtjes dan apart. Week de pap niet, maar kook 's ochtends de helft van het benodigde water met de vruchtjes, giet dat op de droge pap, zet hem 10 minuten weg in een slaapzak en kook ondertussen de rest van het water. Giet dat op de gewelde pap, roer goed door en schep hem op.

Energie en gewicht per portie
2405 kJ
140 gram

 

  • Havermout
  • Maïspap
  • Muesli
  • Rijstepap
  •  

  • Voorbeeldmenu
  •   Top