De brander Menu

Voedselschema voor 15-daagse reis

 

Voettocht IJsland

Fourage voor een 15-daagse tocht met twee deelnemers, die op een zware dag ruim 10.000 kJ, resp. 13.000 kJ moeten consumeren, volgens deze berekening:
vrij grote inspanning x ruststofwisseling x lichaamsgewicht x 24 uur
1,7 x 4,2 x 63 x 24 = 10.795 kJ en
1,7 x 4,2 x 80 x 24 = 13.708 kJ

Zo'n 1000 tot 2000 kJ moet komen uit de hapjes tussendoor, zoals liga's (340 kJ); sultana's (230 kJ); chocolademelk (940 kJ). Voor de lunch volstaat anderhalf pakje hartkeks met bijvoorbeeld 6 eetlepels pindakaas en honing (ca. 3000 kJ) en daarbij een cup-a-soup (ca. 290 kJ). De dagen in de tocht zijn onderverdeeld in zwaarte: licht (L), middel (M) en zwaar (Z).

Dag Ontbijt Avondeten kJ en zwaarte
1 havermout (weken) Brandweersoep + 100 g brood 2320 + 1820 + 900 = 5040 L
2 rijstepap Nasi wasi 3390 + 4200 = 7590 Z
3 maispap (weken) Riz tropical 2195 + 3725 = 5920 M
4 muesli Vulkaanrijst 2550 + 4500 = 7050 Z
5 rijstepap Hete bliksem 3390 + 3710 = 7100 Z
6 maispap (weken) Paddo delight 2195 + 4200 = 6395 M
7 havermout (weken) Couscous el Jesses 2320 + 2640 = 4960 L
8 rijstepap Kashmir curry 3390 + 2575 = 5965 M
9 muesli IJslandse boerenkool 2550 + 2115 = 4665 L
10 havermout (weken) Vliegende schotel 2630 + 2990 = 5620 M
11 rijstepap Hutspot 3390 + 3710 = 7100 Z
12 havermout (weken) Spinnenpoten en hersenen 2320 + 4125 = 6445 M
13 maispap (weken) Penne di papa & Pomodori di mama 2195 + 2445 + 580 = 5220 M
14 rijstepap Kashmir curry 3390 + 2575 = 5965 M
15 muesli Hete bliksem 2550 + 3710 = 6260 M
reserve Tortellini met saus Kant-en-klaar gekocht