De Brander Joule & Calorie

Joule & Calorie

 

Op deze site wordt gewerkt met de energiemaat joules. Om calorieën naar joules om te rekenen, vermenigvuldig je met 4,2. Om joules om te rekenen naar calorieën deel je door 4,2.

De gegeven energiewaarden van gedroogde stoffen zijn een benadering van de werkelijkheid.

Ingrediënt (zover mogelijk in droge vorm, tenzij anders vermeld) kilojoules (kJ) per 100 gram, tenzij anders vermeld

Aardappelpuree
Abrikozen
Amandelen
Appelen
Arame (zeewier)

Bananenchips
Boekweitmeel
Bouillon
Brood -volkoren
- bruin
- wit

Cashewnoten(pasta)
Champignons
Chocolade - puur
- melk
- wit
Cornflakes
Courgette
Couscous
Cruesli

Dadels, ontpit
Drop

Einoedels
Eipoeder

Gebakken uitjes
Gierst
Griesmeel

Ham (uit blik)
Havervlokken
Hazelnoten
Honing

Jam

Kaas
- belegen
- Blauwschimmel (gedroogd)
- Parmezaanse
- Slankie
- smeerkaas volvet
- smeerkaas 40+
- smeerkaas 20+
Kaassaus
Kerriesaus
Ketjap (zoet)
Kokos
Kool
Krenten

Liga Evergreen
Linzen

Maïsmeel
Mayonaise
Melkpoeder (mager)
Mosterd
Mosterdsaus
Müsli met noten

Noten (gemengd)
- amandelen
- cashewnoten
- hazelnoten
- paranoten
- pinda's
- pistachenoten, gepeld
- studentenhaver
- walnoten

Olie

Paranoten
Pasta
Pijnboompitten
Pinda's
Pindakaas
Pistachenoten, gepeld
Polenta
Pompoenpitten
Prei
Pruimen

Rijst
Rijstmeel
Rookworst (vacuum)
Room
Rozijnen

Salami
Satésaus
Seroendeng
Sesamzaad
Slagroom
Sojabrokken
Spinazie
Stokvis
Stroop
Studentenhaver
Suiker
Sultana (koek)

Tarwekiemen
Tomaten - zongedroogd
- puree
Tonijn op olie, uitgelekt
Tortellini met kaasvulling
Tutti frutti

Vijgen
Volkorenmeel

Walnoten
Wortel

Ui
- gebakken

Zonnebloempitten

2240
840
2500
1110
306

2250
1455
6 (voor 1dl water)
915
930
1000

2600
230
2155
2220
2320
1375
880
1410
1835 (gemiddeld)

1250
1295 (gemiddeld)

1530
2480

2800
1535
1400

2100
1520
2604
1352 (270 per eetlepel)

1035 (235 per eetlepel)


1530
970

1720
460
1115
1045
810
1100 per zakje (250 ml saus)
620 per zakje (250 ml saus)
115
1780
1200
1295

1595 (335 per stuk)
1200

1300
485 per eetlepel
1520
5 per eetlepel
220 per eetlepel
1395

2525
2500
2600
2604
2830
2770
2600
1860
1800

3765 per dl (456 per eetlepel)

2830
1450
2130
2770
2525 (500 per eetlepel)
2600
1300
2325
1300
790

1450
1475
1500
1590 (1405 per dl)
1110

1620
2625 per zakje (125 ml saus)
315 per eetlepel
2540
1590 (1405 per dl)
1200
122
1415
225 per eetlepel
1860
1675
255 per stuk

1200
1600
295
1420
1885
935

1075
1315

1800
1320

1425
2800

2200

 

  • Boeken
  • Buiten koken
  • Chocolademelk
  • Energiewaarden
  • Lunch & tussendoor
  • Voorraadkast
  •   Top