De Brander Diversen

Boeken

 

Cooking the one-burner way

Pas geleden nog kwam ik dit aardige boekje tegen. Het bevat heel veel recepten en informatie over buiten koken. Een echte aanrader! Het enige nadeel: alle hoeveelheden worden gegeven in cups, spoons en ounces.

Melissa Gray & Buck Tilton (2000) Globe Pequot ISBN 0762706708

Buitensporig koken; Gids voor de buitenkok

Een boekje van een Nederlandse fabrikant van gedroogd voedsel, met recepten, achtergrondinformatie en tips. Boekje en gedroogd voedsel is te bestellen via de website van Globetrotter. De IJslandse boerenkool komt uit dit boekje.

Globetrotter Buitensportvoeding (2002) Dodo producties ISBN 90 80681911

Backcountry cooking

Zeer uitgebreid receptenboek met bijdragen van allerlei verschillende actieve buitensporters. De recepten variëren in culinaire ambitie; sommige zijn heel simpel en rechttoerechtaan, andere zijn iets hoger gegrepen. Ze zijn gegarandeerd snel klaar. Zelfde nadeel als Cooking the one-burner way.

Dorcas S. Miller (1998) The mountaineers ISBN 0898865514

Trail Food

De maker van dit boekje stelt niet alleen zijn eigen droogvoermaaltijden samen, nee, hij droogt ook zelf! Veel tips om zelf appeltjes en groente te drogen, dus. Maar daarnaast ook tal van zeer bruikbare recepten.

Alan S. Kesselheim (1998) Ragged Mountain Press ISBN 0070344361

Buitensport kookboek

Helaas niet meer in de winkel, maar misschien nog ergens tweedehands verkrijgbaar. Zeer bruikbaar boekje met handige achtergrondinformatie en veel gezonde, vegetarische recepten. Onder andere Vulkaanrijst en Riz Tropical komen uit dit boekje.

Milja de Zwart (1993) ANWB ISBN 90 18002992

Caloriëntabel - Joulestabel

Simpele tabellen met energiewaarden van veel producten en ingrediënten. 'De hoeveelheid per voedingsmiddel is zo eenvoudig mogelijk in gebruikseenheid - eetlepel, zakje, aantal stuks enz. - aangegeven, zodat u niet álle voeding hoeft te wegen voordat u gaat eten. Dat bespaart u rekenwerk (...)' Helaas is dat in ons geval niet waar, want wij werken juist met grammen en het omrekenen van een eetlepel kerriesaus in grammen is niet zo makkelijk. We hebben een aantal veelgebruikte ingrediënten op een rijtje gezet.

Nicoline Duinker-Joustra (1995) De Toorts
  • Boeken
  • Buiten koken
  • Chocolademelk
  • Energiewaarden
  • Lunch & tussendoor
  • Voorraadkast
  •   Top