De Brander Avondeten

Vulkaanrijst

 
Een pittige rijstmaaltijd met saus.
Inhoud (voor 2 personen) Werkwijze

I:
200 g snelkook (zilvervlies)rijst
1 eetlepel gebakken uitjes
2 eetlepels kerriepoeder
1 theelepel zout

II:
100 g fijngehakte, gedroogde vruchten
100 g gehakte, gemengde noten
10 g kokos
10 g zonnebloempitten
5 gram sesamzaad

III:
150 gram gewone pindasaus in poedervorm (of 0,4 zakje satésaus)

7 dl water

Breng 5 dl water aan de kook. Voeg I toe en laat dit 10 minuten koken. Voeg dan II toe en kook even door. Na 5 minuten (in de slaapzak) is de rijst gaar. Leng III aan met 2 dl water en breng dit al roerend aan de kook. Voeg wat water toe (wellicht overtollig water van de rijst) als de saus te dik dreigt te worden.
Energie en gewicht per portie

ca. 4500 kJ
290 gram

Als je geen kerie-smaak aan deze maaltijd wilt geven kan je de kerriepoeder vervangen door Indische kruiden. Je kunt hem ook met een andere saus maken:
100 g gewone pindasaus in poedervorm (of 1 zakje satésaus)
25 g creamed coconut (pas op: die wordt vloeibaar boven 25 graden celsius). Deze saus bevat meer kJ.

  • Bami goreng speciaal
  • Blauwe broccoli
  • Brandweersoep
  • Couscous el Jesses
  • Hete bliksem
  • Hutspot
  • IJslandse boerenkool
  • Kashmir curry
  • Moussaka
  • Nasi goreng speciaal
  • Nasi wasi
  • Paddo delight
  • Pasta primavera
  • Penne di papa
  • Pestopasta
  • Pomodori di mama
  • Risotto al Tonno
  • Riz tropical
  • Spinnenpoten
  • Tortellini du cammamwattes
  • Tortilla
  • Vliegende schotel
  • Vulkaanrijst
  • Zoutezeepasta
  •  

  • Energiewaarden
  • Voorbeeldmenu
  • Voorraadkast
  •   Top