I:
250 g (ei)noedels
II:
10 g sesamzaad
III:
20 g arame (zeewier)
IV:
20 g wortel
20 g uien
V:
1 zakje misobouillon of 2 eetlepels misopasta
25 g cashewpasta
VI:
6 eetlepels olie
6 dl water
|
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan. Week het wier een
paar minuten. Giet het water weg. Doe zakje IV in een pan en voeg
1 dl kokend water toe. Laat op een warme plaats 10 minuten wellen
en giet dan af in een andere pan.
Verwarm de olie in een koekenpan, doe de gewelde groenten erin,
bak die een paar minuten en leg dan het zeewier erop. Voeg eventueel
nog wat extra water toe, doe een deksel op de pan en laat het geheel
in een paar minuten gaar stomen.
Kook de noedels in het welwater + 5 dl gaar (soms is dat al in 4
minuten of minder: kijk op de verpakking). Giet de noedels af in
een andere pan, voeg daaraan de miso en de cashewpasta toe en kook
nog even op tot een saus. Roer eventueel het groentenmengsel door
de noedels. Schenk de saus pas op de borden erover heen. Bestrooi
met sesamzaad.
Maak je deze maaltijd voor een grote groep,
neem dan geroosterd sesamzaad mee en volg de volgende bereidingswijze:
(1) week het wier een paar minuten en giet het water daarna weg,
(2) kook het wier en de groente in 3 dl water pp, (3) voeg dan de
olie en de mie toe en kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing
gaar, (4) giet de mie af in een pan, (5) voeg daaraan de miso en
de cashewpasta toe en kook nog even op tot een saus. Schenk de saus
pas op de borden erover heen. Bestrooi met sesamzaad.
|