De Brander Avondeten

Riz tropical

 
Door de coconut in de saus is dit een romige maaltijd.
Inhoud (voor 2 personen) Werkwijze

I:
30 g gedroogde groente (prei, kool, wortel)
1 theelepel zout

II:
200 g snelkookrijst
25 g rozijnen
25 g fruitmix, in kleine stukjes
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel zout

III:
25 g gehakte walnoten
25 g gehakte paranoten
30 g seroendeng

IV:
100 g gewone pindasaus in poedervorm (of 1 zakje satésaus)
25 g creamed coconut (pas op: die wordt vloeibaar boven 25 graden celsius)

6,5 dl water

Breng 5 dl water aan de kook. Voeg I toe en voeg na 5 minuten koken II toe. Na 8 minuten (in de slaapzak) is de rijst gaar.

Leng IV aan met 1,5 dl water (of volg de aanwijzingen op het zakje satésaus) en breng dit al roerend aan de kook. Voeg wat water toe (wellicht overtollig water van de rijst) als het geheel te dik dreigt te worden.

Roer III door de rijst, eventueel nog een beetje water en warm het geheel door.

Energie en gewicht per portie
ca. 3725 kJ
195 gram

 

  • Bami goreng speciaal
  • Blauwe broccoli
  • Brandweersoep
  • Couscous el Jesses
  • Hete bliksem
  • Hutspot
  • IJslandse boerenkool
  • Kashmir curry
  • Moussaka
  • Nasi goreng speciaal
  • Nasi wasi
  • Paddo delight
  • Pasta primavera
  • Penne di papa
  • Pestopasta
  • Pomodori di mama
  • Risotto al Tonno
  • Riz tropical
  • Spinnenpoten
  • Tortellini du cammamwattes
  • Tortilla
  • Vliegende schotel
  • Vulkaanrijst
  • Zoutezeepasta
  •  

  • Energiewaarden
  • Voorbeeldmenu
  • Voorraadkast
  •   Top