I:
30 g gedroogde groente (prei, kool, wortel)
1 theelepel zout
II:
200 g snelkookrijst
25 g rozijnen
25 g fruitmix, in kleine stukjes
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel zout
III:
25 g gehakte walnoten
25 g gehakte paranoten
30 g seroendeng
IV:
100 g gewone pindasaus in poedervorm (of 1 zakje satésaus)
25 g creamed coconut (pas op: die wordt vloeibaar boven 25 graden
celsius)
6,5 dl water
|
Breng 5 dl water aan de kook. Voeg I toe en voeg na 5 minuten koken
II toe. Na 8 minuten (in de slaapzak) is de rijst gaar.
Leng IV aan met 1,5 dl water (of volg de aanwijzingen op het zakje
satésaus) en breng dit al roerend aan de kook. Voeg wat water
toe (wellicht overtollig water van de rijst) als het geheel te dik
dreigt te worden.
Roer III door de rijst, eventueel nog een beetje water en warm
het geheel door.
|