De Brander Avondeten

Risotto al Tonno

 
Hoeveelheden zijn voor 3 personen! Dit omdat de vis niet in kleinere hoeveelheden kan. Zijn er minder dan drie viseters, schakel dan over op de vegetarische versie.
Inhoud (voor 3 personen) Werkwijze

I:
60 g sperziebonen
30 g ui
30 g tomaten
snuf zout

II:
375 g snelkook (zilvervlies)rijst
1 gram zout

III:
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 zakje olijven
peper

IV:
Viseters: 1 blikje tonijn in olie (185 g)
1 blikje ansjovis

Vega's: 40 g cashewnoten per persoon!

IV:
sambal

9 dl water

Laat zakje I 10 minuten in warm water weken, in een deksel dat op de rijstepan past. Breng per persoon 3 dl water aan de kook en voeg de rijst toe. Plaats het groentendeksel op de rijst. Laat 5 minuten koken. Plaats de rijst 8 minuten in een slaapzak en kook ondertussen de groenten gaar. Laat de vis uitlekken als je niet meer dan 3970 kJ binnen wil krijgen.

Giet als dat nodig is de groenten af en meng ze met III door de rijst. Als er vega's en viseters zijn, verdeel je het mengsel over twee pannen. Voeg vis of cashewnoten toe, meng alles door elkaar en dien op. Sambal naar smaak toevoegen.

Energie en gewicht per portie

Visversie: ca. 3970 kJ (+ 345 kJ voor elke eetlepel olie)
Vegaversie: ca. 4070 kJ

320 gram (visversie)
260 gram (vegaversie)

  • Bami goreng speciaal
  • Blauwe broccoli
  • Brandweersoep
  • Couscous el Jesses
  • Hete bliksem
  • Hutspot
  • IJslandse boerenkool
  • Kashmir curry
  • Moussaka
  • Nasi goreng speciaal
  • Nasi wasi
  • Paddo delight
  • Pasta primavera
  • Penne di papa
  • Pestopasta
  • Pomodori di mama
  • Risotto al Tonno
  • Riz tropical
  • Spinnenpoten
  • Tortellini du cammamwattes
  • Tortilla
  • Vliegende schotel
  • Vulkaanrijst
  • Zoutezeepasta
  •  

  • Energiewaarden
  • Voorbeeldmenu
  • Voorraadkast
  •   Top