I:
60 g sperziebonen
30 g ui
30 g tomaten
snuf zout
II:
375 g snelkook (zilvervlies)rijst
1 gram zout
III:
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 zakje olijven
peper
IV:
Viseters: 1 blikje tonijn in olie (185 g)
1 blikje ansjovis
Vega's: 40 g cashewnoten per persoon!
IV:
sambal
9 dl water
|
Laat zakje I 10 minuten in warm water weken, in een deksel dat
op de rijstepan past. Breng per persoon 3 dl water aan de kook en
voeg de rijst toe. Plaats het groentendeksel op de rijst. Laat 5
minuten koken. Plaats de rijst 8 minuten in een slaapzak en kook
ondertussen de groenten gaar. Laat de vis uitlekken als je niet
meer dan 3970 kJ binnen wil krijgen.
Giet als dat nodig is de groenten af en meng ze met III door de
rijst. Als er vega's en viseters zijn, verdeel je het mengsel over
twee pannen. Voeg vis of cashewnoten toe, meng alles door elkaar
en dien op. Sambal naar smaak toevoegen.
|