I:
10 g pijnboompitten
II:
50 g gedroogde, gemengde paddestoelen
50 g (zon)gedroogde tomaat
III:
200 g kleinvormige pasta, zoals penne
1 bouillonblokje
IV (gedroogde pesto):
1 el gedroogde basilicum
1 tl knoflookpoeder
2 el pijnboompitten (fijngemalen)
(of: 2 el pesto uit pot)
IV:
50 g Parmezaanse kaas
V:
0,5 dl (olijf)olie
VI:
7 dl water + een eetlepel
|
Rooster de pijnboompitten in een droge pan en hou ze apart.
Verwarm 3 dl water en laat de inhoud van zakje II daarin wellen.
Plaats de pan op een warme plaats. Giet hem vervolgens af in een
tweede pan. Druk overtollig water eruit.
Voeg nog 4 dl water aan de tweede pan toe en breng het water aan
de kook. Roer hier de pasta (III) door, wacht tot het water weer
kookt en laat het op laag vuur 3 minuten doorkoken. Zet de pan dan
weg in een slaapzak.
Voeg nu de olie aan de eerste pan toe en roerbak het paddestoel-tomaatmengsel.
Voeg de gedroogde pesto toe en een eetlepel water. Roer tot een
saus ontstaat.
Giet eventueel overtollig water van de pasta (in een mok om op
te drinken) en roer de pasta door de saus.
Strooi pijnboompitten en kaas pas op de borden over het gerecht.
Maak je deze maaltijd voor een grote groep,
dan kan je de pijnboompitten en de kaas er beter doorheen roeren.
|