I:
50 g shii take
II:
50 g champignons
III:
200 g snelkook (zilvervlies)rijst
1 g zout
IV:
50 g magere melkpoeder
zakje kerriesaus
V:
100 g cashewnoten
7,5 dl water
|
Week de shii take en de champignons in een bodem heet water in
twee aparte pannen. Kook de shii take vervolgens tot ze gaar zijn.
Doe de paddestoelen in één pan, giet ze af en bewaar
het vocht.
Breng 5 dl water aan de kook. Voeg III toe en laat dit 10 minuten
koken. Na 5 minuten (in de slaapzak) is de rijst gaar. Leng IV aan
met het paddestoelenvocht en extra water (totaal: 2,5 dl) en breng
dit al roerend aan de kook. Voeg extra water toe als de saus te
dik dreigt te worden. Roer de paddestoelen erdoor en warm de saus
goed door.
Serveer de rijst met de saus eroverheen geschept en cashewnoten
er bovenop.
|