De Brander Avondeten

Nasi wasi

 
Rijstmaaltijd met shi-take.
Inhoud (voor 2 personen) Werkwijze

I:
200 g snelkook (zilvervlies)rijst
1 theelepel zout

II:
30 g gedroogde groente
100 gram seroendeng
1 theelepel koriander
1 theelepel laos
1 theelepel sereh
1 theelepel bruine suiker
1 mespunt peper
1 mespunt zout
1 mespunt knoflookpoeder
10 g gebakken uitjes
10 g kokos
25 g gedroogde shi-take, in reepjes gesneden
25 g creamed coconut (pas op: dit wordt vloeibaar boven 25 graden celsius)

III:
0,5 dl olie

7 dl water

Breng 5 dl water aan de kook. Voeg I toe en laat dit 10 minuten koken. Na 5 minuten (in de slaapzak) is de rijst gaar. Week II een half uur in 2 dl water.

Verhit de olie in een pan en bak hierin II. Voeg wat water toe (wellicht overtollig water van de rijst) als het geheel te dik dreigt te worden. Zet de pan nog even bij de andere in de slaapzak. Roer de inhoud van beide pannen voor het serveren desgewenst door elkaar.

Maak je deze maaltijd voor een grote groep, dan is het makkelijker om per persoon 3,5 dl water aan de kook te brengen met het groentemengsel en de olie er al in. Als het water kookt, voeg je de rijst toe, die je een minuut laat doorkoken en vervolgens plaats je de pan 10 minuten in een slaapzak.

Energie en gewicht per portie
ca. 4200 kJ
225 gram
  • Bami goreng speciaal
  • Blauwe broccoli
  • Brandweersoep
  • Couscous el Jesses
  • Hete bliksem
  • Hutspot
  • IJslandse boerenkool
  • Kashmir curry
  • Moussaka
  • Nasi goreng speciaal
  • Nasi wasi
  • Paddo delight
  • Pasta primavera
  • Penne di papa
  • Pestopasta
  • Pomodori di mama
  • Risotto al Tonno
  • Riz tropical
  • Spinnenpoten
  • Tortellini du cammamwattes
  • Tortilla
  • Vliegende schotel
  • Vulkaanrijst
  • Zoutezeepasta
  •  

  • Energiewaarden
  • Voorbeeldmenu
  • Voorraadkast
  •   Top