I:
200 g snelkook (zilvervlies)rijst
1 theelepel zout
II:
30 g gedroogde groente
100 gram seroendeng
1 theelepel koriander
1 theelepel laos
1 theelepel sereh
1 theelepel bruine suiker
1 mespunt peper
1 mespunt zout
1 mespunt knoflookpoeder
10 g gebakken uitjes
10 g kokos
25 g gedroogde shi-take, in reepjes gesneden
25 g creamed coconut (pas op: dit wordt vloeibaar boven 25 graden
celsius)
III:
0,5 dl olie
7 dl water
|
Breng 5 dl water aan de kook. Voeg I toe en laat dit 10 minuten
koken. Na 5 minuten (in de slaapzak) is de rijst gaar. Week II een
half uur in 2 dl water.
Verhit de olie in een pan en bak hierin II. Voeg wat water toe
(wellicht overtollig water van de rijst) als het geheel te dik dreigt
te worden. Zet de pan nog even bij de andere in de slaapzak. Roer
de inhoud van beide pannen voor het serveren desgewenst door elkaar.
Maak je deze maaltijd voor een grote groep,
dan is het makkelijker om per persoon 3,5 dl water aan de kook te
brengen met het groentemengsel en de olie er al in. Als het water
kookt, voeg je de rijst toe, die je een minuut laat doorkoken en
vervolgens plaats je de pan 10 minuten in een slaapzak.
|