I:
40 g nasigroenten
20 g ui
20 g witte kool
snuf zout
II:
Vega's: 60 g sojabrokken &
1 eetlepel ketjap per persoon
Vleeseters: 50 g ham per persoon
III:
250 g snelkookrijst
1 gram zout
IV:
20 g eipoeder
1 eetlepel melkpoeder
snuf peper
snuf zout
1 eetlepel olie
V:
1/4 theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel selderie
VI:
zakje satésaus à 70 g
20 gram gemalen kokos
VII:
20 g gebakken uien
8,5 dl water
|
Laat I 10 minuten op een warme plek in warm water weken. Week de
sojabrokken 20 minuten in warm water of snij de ham in kleine blokjes.
Breng per persoon 3 dl water aan de kook en voeg de rijst en de
geweekte groenten toe. Laat 5 minuten koken. Plaats de rijst 8 minuten
in een slaapzak.
Meng IV met 1 dl water en bak er een omelet van. Hou hem warm.
Kook de sojabrokken en laat het vocht indampen.
Giet als dat nodig is de rijst af in de pan waarin je de saus gaat
maken. Meng V er goed door. Als er vega's en vleeseters zijn, verdeel
je het mengsel over twee pannen. Voeg ham of sojabrokken toe, meng
alles door elkaar en zet nog even warm weg.
Maak een saus met 125 ml water, voeg de kokos toe en laat de saus
even doorkoken. Dien op met gebakken uitjes en de omelet in reepjes.
|