I:
150 g linzen
2 eetlepels uitjes
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel komijn (djintan)
1/2 theelepel geelwortel (koenjit)
1/2 theelepel ketoembar
1/3 theelepel chilipoeder
1/3 theelepel gemberwortel (djahe)
1/3 theelepel knoflookpoeder
II:
100 g snelkook (zilvervlies)rijst
1/2 theelepel zout
III:
50 g cashewnoten
IV:
1 zakje kerriesaus voor 2,5 dl
7,5 dl water
|
Doe de inhoud van I in een pan die
groot genoeg is voor het hele gerecht. Breng 5 dl water aan de kook
en giet dat over de linzen. Zet de pan 5 minuten in de slaapzak. Breng
de linzen weer aan de kook en strooi II erbij. Kook even door en plaats
de pan voor 15 minuten weer terug in de slaapzak. Leng IV aan met
2,5 dl water en breng dit al roerend aan de kook. Voeg wat water toe
(wellicht overtollig water van de rijst) als het geheel te dik dreigt
te worden. Roer III door de rijst. |