De Brander Avondeten

Kashmir curry

 

Een kruidige maaltijd.

Inhoud (voor 2 personen) Werkwijze

I:
150 g linzen
2 eetlepels uitjes
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel komijn (djintan)
1/2 theelepel geelwortel (koenjit)
1/2 theelepel ketoembar
1/3 theelepel chilipoeder
1/3 theelepel gemberwortel (djahe)
1/3 theelepel knoflookpoeder

II:
100 g snelkook (zilvervlies)rijst
1/2 theelepel zout

III:
50 g cashewnoten

IV:
1 zakje kerriesaus voor 2,5 dl

7,5 dl water

Doe de inhoud van I in een pan die groot genoeg is voor het hele gerecht. Breng 5 dl water aan de kook en giet dat over de linzen. Zet de pan 5 minuten in de slaapzak. Breng de linzen weer aan de kook en strooi II erbij. Kook even door en plaats de pan voor 15 minuten weer terug in de slaapzak. Leng IV aan met 2,5 dl water en breng dit al roerend aan de kook. Voeg wat water toe (wellicht overtollig water van de rijst) als het geheel te dik dreigt te worden. Roer III door de rijst.
Energie en gewicht per portie
ca. 2575 kJ
170 gram
  • Bami goreng speciaal
  • Blauwe broccoli
  • Brandweersoep
  • Couscous el Jesses
  • Hete bliksem
  • Hutspot
  • IJslandse boerenkool
  • Kashmir curry
  • Moussaka
  • Nasi goreng speciaal
  • Nasi wasi
  • Paddo delight
  • Pasta primavera
  • Penne di papa
  • Pestopasta
  • Pomodori di mama
  • Risotto al Tonno
  • Riz tropical
  • Spinnenpoten
  • Tortellini du cammamwattes
  • Tortilla
  • Vliegende schotel
  • Vulkaanrijst
  • Zoutezeepasta
  •  

  • Energiewaarden
  • Voorbeeldmenu
  • Voorraadkast
  •   Top