I:
50 g gedroogde boerenkool
50 g gedroogde IJslandse hardfiskur (of een andere soort
gedroogde stokvis*), in stukjes
10 g bouillonpoeder
1 tl knoflookpoeder
II:
120 g aardappelpuree
15 g melkpoeder
III:
1 l water
Recept van Globetrotter
|
Verwarm de helft van het water en laat de inhoud van zakje I daarin
wellen. Plaats de pan op een warme plaats. Voeg de rest van het
water toe. Breng het geheel vervolgens aan de kook en laat het 5
minuten doorkoken.
Giet het vocht af in een andere pan, roer aardappelpuree en melkpoeder
door de boerenkool en roer boven een laag vuur scheut voor scheut
het warme water door de prut. Voeg eventueel nog extra water toe;
het gerecht mag best smeuïg zijn.
*Gebruik in geen geval zoute vis, die is namelijk
niet volledig droog (dus zwaarder) en bovendien veel te zout!
|