De Brander Avondeten

IJslandse boerenkool

 
Een variant op een bekende Hollandse pot.
Inhoud (voor 2 personen) Werkwijze

I:
50 g gedroogde boerenkool
50 g gedroogde IJslandse hardfiskur (of een andere soort gedroogde stokvis*), in stukjes
10 g bouillonpoeder
1 tl knoflookpoeder

II:
120 g aardappelpuree
15 g melkpoeder

III:
1 l water

Recept van Globetrotter

Verwarm de helft van het water en laat de inhoud van zakje I daarin wellen. Plaats de pan op een warme plaats. Voeg de rest van het water toe. Breng het geheel vervolgens aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken.

Giet het vocht af in een andere pan, roer aardappelpuree en melkpoeder door de boerenkool en roer boven een laag vuur scheut voor scheut het warme water door de prut. Voeg eventueel nog extra water toe; het gerecht mag best smeuïg zijn.

*Gebruik in geen geval zoute vis, die is namelijk niet volledig droog (dus zwaarder) en bovendien veel te zout!

Energie en gewicht per portie
ca. 2115 kJ
130 g

De energiewaarde kan wat worden opgeschroefd door boter, olie of room aan de pot toe te voegen. Of door 200 g aardappelpuree te nemen en 100 g melkpoeder (+ 1542 kJ & 82,5 g). Neem in dat laatste geval zo'n 5-7 dl meer water!

  • Bami goreng speciaal
  • Blauwe broccoli
  • Brandweersoep
  • Couscous el Jesses
  • Hete bliksem
  • Hutspot
  • IJslandse boerenkool
  • Kashmir curry
  • Moussaka
  • Nasi goreng speciaal
  • Nasi wasi
  • Paddo delight
  • Pasta primavera
  • Penne di papa
  • Pestopasta
  • Pomodori di mama
  • Risotto al Tonno
  • Riz tropical
  • Spinnenpoten
  • Tortellini du cammamwattes
  • Tortilla
  • Vliegende schotel
  • Vulkaanrijst
  • Zoutezeepasta
  •  

  • Energiewaarden
  • Voorbeeldmenu
  • Voorraadkast
  •   Top