De Brander Avondeten

Hutspot

 
Ofwel: Peen en uien.
Inhoud (voor 2 personen) Werkwijze

I:
70 g wortel
25 g ui

II:
100 g melkpoeder
1 gram zout
peper

III:
160 g aardappelpuree

IV:
Vleeseters: rookworst (75 g per persoon)

Vega's: 40 g gemengde noten per persoon

V:
1 zakje mosterdsaus (à 50 gram) of 2 zakjes mosterd (à 5 gram)

9 dl water

Laat I 10 minuten op een warme plek in een bodempje warm water weken. Voeg 8 dl water toe en breng het aan de kook. Laat de groenten 10 minuten koken. Roer vervolgens II in de pan. Breng weer aan de kook, doe het vuur uit en voeg al roerende III toe. Plaats de puree in een slaapzak.

Warm de rookworst in 25 minuten op. Laat het water niet koken. (Ben je ergens bij een warmwaterbron; leg de worsten dan in het warme water).

Maak een saus volgens recept of serveer de hutspot met mosterd.

Energie en gewicht per portie

Vleesversie: ca. 3755 kJ
Vegaversie: ca. 3710 kJ

+ 220 kJ voor elke eetlepel mosterdsaus (of + 5 kJ voor elke eetlepel mosterd)


180 + 75 (40) gram

  • Bami goreng speciaal
  • Blauwe broccoli
  • Brandweersoep
  • Couscous el Jesses
  • Hete bliksem
  • Hutspot
  • IJslandse boerenkool
  • Kashmir curry
  • Moussaka
  • Nasi goreng speciaal
  • Nasi wasi
  • Paddo delight
  • Pasta primavera
  • Penne di papa
  • Pestopasta
  • Pomodori di mama
  • Risotto al Tonno
  • Riz tropical
  • Spinnenpoten
  • Tortellini du cammamwattes
  • Tortilla
  • Vliegende schotel
  • Vulkaanrijst
  • Zoutezeepasta
  •  

  • Energiewaarden
  • Voorbeeldmenu
  • Voorraadkast
  •   Top