I:
100 g fijngesneden gedroogde appeltjes
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel kruidnagel
II:
100 g aardappelpuree
40 g melkpoeder
20 g eipoeder
III:
3 eetlepels gedroogde uitjes
1/2 eetlepel bloem
IV:
3 eetlepels olie
V:
100 g cashewnoten
9,5 dl water
|
Breng in de grootste pan I met 4,5 dl water aan de kook en laat
het 10 minuten koken of plaats de pan zo lang onder een slaapzak.
Voeg al roerend 4 dl water toe en zakje II en eventueel, als de
puree te dik wordt, nog wat extra water. Haal de pan van het vuur
en houd hem warm.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin al roerend III.
Voeg scheutje voor scheutje 1 dl water toe tot een dunne saus ontstaan
is.
Schep de saus over de bliksem en strooi de noten erover.
|