De Brander Avondeten

Hete bliksem

 
Hollandser kan haast niet, maar heb je dit wel eens thuis gegeten?
De hoeveelheden zijn aangepast, want deze maaltijd bleek wel erg royaal!
Inhoud (voor 2 personen) Werkwijze

I:
100 g fijngesneden gedroogde appeltjes
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel kruidnagel

II:
100 g aardappelpuree
40 g melkpoeder
20 g eipoeder

III:
3 eetlepels gedroogde uitjes
1/2 eetlepel bloem

IV:
3 eetlepels olie

V:
100 g cashewnoten

9,5 dl water

Breng in de grootste pan I met 4,5 dl water aan de kook en laat het 10 minuten koken of plaats de pan zo lang onder een slaapzak. Voeg al roerend 4 dl water toe en zakje II en eventueel, als de puree te dik wordt, nog wat extra water. Haal de pan van het vuur en houd hem warm.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin al roerend III. Voeg scheutje voor scheutje 1 dl water toe tot een dunne saus ontstaan is.

Schep de saus over de bliksem en strooi de noten erover.

Energie en gewicht p.p.
ca. 2890 kJ
185 gram
  • Bami goreng speciaal
  • Blauwe broccoli
  • Brandweersoep
  • Couscous el Jesses
  • Hete bliksem
  • Hutspot
  • IJslandse boerenkool
  • Kashmir curry
  • Moussaka
  • Nasi goreng speciaal
  • Nasi wasi
  • Paddo delight
  • Pasta primavera
  • Penne di papa
  • Pestopasta
  • Pomodori di mama
  • Risotto al Tonno
  • Riz tropical
  • Spinnenpoten
  • Tortellini du cammamwattes
  • Tortilla
  • Vliegende schotel
  • Vulkaanrijst
  • Zoutezeepasta
  •  

  • Energiewaarden
  • Voorbeeldmenu
  • Voorraadkast
  •   Top