I:
20 g prei
20 g ui
40 g witte kool
snuf zout
II:
Vega's: 60 g sojabrokken
1 eetlepel ketjap
Vleeseters: 50 g ham per persoon
III:
250 g mie
1 gram zout
IV:
20 g eipoeder
1 eetlepel melkpoeder
snuf peper
snuf zout
V:
1/4 theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel selderie
1 eetlepel olie
VI:
zakje satésaus à 70 g
VII:
20 g gebakken uien
9 dl water
|
Laat I 10 minuten op een warme plek in warm water
weken. Week de sojabrokken 20 minuten in warm water of snij de ham
in kleine blokjes.
Breng 1 l water aan de kook en voeg de mie toe.
Plaats de groentenpan op de mie. Laat 5 minuten koken. Plaats de
mie 8 minuten in een slaapzak en kook ondertussen de groenten gaar.
Meng IV met 1 dl water en bak er een omelet van. Hou hem warm. Kook
de sojabrokken en laat het vocht indampen.
Giet als dat nodig is de groenten en de mie af
in de pan waarin je de saus gaat maken. Meng rijst, groenten en
V goed door elkaar. Als er vega's en vleeseters zijn, verdeel je
het mengsel over twee pannen. Voeg ham of sojabrokken toe, meng
alles door elkaar en zet nog even warm weg.
Maak een saus van VI met 125 ml water en laat
die even doorkoken. Dien op met gebakken uitjes en de omelet in
reepjes.
|